Nieuwbouw handelszaak en appartement

februari 2014 - Nu
Bouwheer: Electro Vandeweyer bvba
Opdracht: Het bouwen van een handelszaak en een appartement in Bilzen.

Op de perceelsgrens is er gekozen voor een robuust/statisch volume in lichtgrijze betonpanelen waar eerder de nevenfuncties in ondergebracht zijn.  De Electrozaak en het appartement worden hier als het ware tegen geschoven in een iets lager en dynamische volume zwarte gevelpanelen.  Dit zorgt voor een sterk contrast waarmee de aandacht op de winkel, met in de voorgevel een grote glaspartijen, wordt gevestigd. Het bovenliggend appartement wordt gedeeltelijk bekleed met houten planken en springt terug t.o.v. de gevels van de winkel. Op die manier kan er rond om rond een dakterras met delen groendak aangelegd worden en ontstaat er privacy voor de bewoners.